Paskola būstui - Kaip gauti tokią paskolą? SPECIALISTO PATARIMAI

Paskola būstui

Paskola būstui dažnas jaunų žmonių pasirinkimas

Buvo nustatyta, kad daugiausiai jauni žmonės skolinasi būstui ir būtent šiam tikslui imamų paskolų bendra suma yra neabejotinai didžiausia. Tokia tendencija pastebima jau ne vieną dešimtmetį ir vis populiarėja. Tą galima būtų aiškinti ir tuo, kad keičiasi gyvenimo būdas ir jauni žmonės nori gyventi savarankiškai, tik labai nedaug jų grįžta pas tėvus į gimtuosius namus ir ten kuria savo tolimesnį gyvenimą. Be to, prie to smarkiai prisideda ir didelė migracija į didžiuosius šalies miestus. Dabar nemaža dalis jaunų žmonių iš provincijos po mokyklos išvyksta studijuoti į kitus miestus, kuriuose vėliau ir įsidarbina bei kuria šeimas. Tad natūralu, kad ten reikia turėti ir būstą, o kadangi jauname amžiuje didelių santaupų neturi, tuomet būstui pinigų tenka skolintis. Būsto pirkimą skatina ir pakankamai nemažos nuomos kainos, kuriuos neretai nedaug skiriasi nuo mėnesinės paskolos įmokos .

Lietuvių skolinimosi tendencijos

Mūsų šalies gyventojai vis dažniau skolinasi ir to negalima sieti su finansiniais sunkumais, kadangi ekonominė situacija šalyje sparčiai gerėja. Taip yra todėl, jog žmonės nėra linkę taupyti ir gyventi nepatogiai, iki kol įsigys norimą pirkinį, tad dauguma skolinasi pinigus ir džiaugiasi patogiu gyvenimu, o ir pastovios pajamos ir užtikrinta darbo vieta leidžia tai daryti praktiškai niekuo nerizikuojant. Viena populiariausių yra paskola būstui. Kadangi ir pinigų suma, kurios reikia šiam pirkiniui yra didžiausia, todėl ją sutaupyti gali užtrukti tikrai ne vienerius ar kelis metus, o gyventi kažkur reikia. Taip pat skolinamasi ir automobiliui, be to galima pastebėti tendenciją , kad pakankamai populiaru yra pirkti lizingu, net jeigu pirkinys nėra sąlyginai brangus.

Kokio dydžio gali būti paskola būstui?

Jos dydis priklauso nuo jūsų poreikių, pirmiausia, jūs banko ar paskolas teikiančios bendrovės prašote kažkiek pinigų, o tuomet jie sprendžia ar tą sumą gali jums suteikti. Dažniausiai, dydis nėra kažkaip apribotas, ypač jeigu reikalinga didžiulė suma, o ji nustatoma atsižvelgiant į pastovias mėnesines pajamas ir turimą turtą. Tad jeigu jūs esate jaunas žmogus, neturintis praktiškai jokio turto, tuomet labai didelės sumos gauti nepavyks, tačiau nerimauti nereikėtų, pasiskolintų pinigų įsigyti būstui tikrai užteks, čia turima omeny išskirtinai dideles sumas , kurios gali būti aktualios jau turintiems solidų turtą bei aukštas pastovias pajamas, bet neturintiems pakankamai santaupų įsigyti kažkokį nekilnojamą turtą.